Брекети

Дівчатка, хто ставиви брекети у після 30, чи були у вас якісь побічні ефекти, а то начиталась, про головні болі, сколіоз після брекетів?


Теги: брекети

19 коментарів

  • Коментар видалено

  • Коментар видалено

  • Olya_lya 21 квітня, 20:43 2

    Я зараз ношу брекети в свої 37 років вже майже пів року, ніяких побічних ефектів не маю крім тих що за перших пару днів натерла губу але виправила тим що підкладала ватний диск, потім через 4 місяці поставили додатко кольца на кутні зуби то натерла язика, але вже звикла я до них а вони до мене :grinning: і живемо дружно. Перших пару днів пила Німесил бо боліли зуби але все пройшло.
    От сьогодні їла огірок і якось так гризнула що один відклеївся то прийдеться йти завтра щоб приклеїли. Кожних дві неділі потрібно ходити щоб змінювали резинки на більш сильніші. Мені вже через місяць-два будуть знімати, хоча одразу думали що прийдеться ходити рік точно.
    В мене нижня щелепа, але спеціально прийшлось видалити один кутній зуб щоб було куди подвигатись зубам, в мене ще й прикус не правильний.
    До цього в дитинстві носила пластіни але через рвотний рефлекс не могла її носити і спеціально лама а мама знову вела щоб робили, коли поламала 5-ту то мама здалась і вирішили що хай так і буде.

  • samsanty 21 квітня, 20:48

    Моя подруга проходила з брекетами в останні шкільні роки, на випускному фото в них. Але тоді їй не сказав ортодонт, що треба ще після брекетів носити роками ретейнери.
    Тому зараз, через 15 років, вона знову вже третій рік в брекетах.
    Це дорого, болюче, і довго. Можливо ще доведеться видаляти здорові зуби, якщо вони заважатимуть формуванню прикусу. Головні болі можуть бути, бо через натягнення брекетами кості черепа в нижній частині втрачають свою природню рухливість.
    Не варто вірити ортодонту, який обіцяє конкретні терміни, бо вони навряд чи будуть витримані. Перед брекетами обов'язково пролікувати весь карієс, зробити чистку, купити ірігатор, ершики для зубів, щоб дуже ретельно тримати гігієну.

  • 9 коментарів
  • Xxaaa 22 квітня, 00:25

    Я носила брекети на останньому курсі універу 1,5 роки..мені 3 зуби п'ятірки видаляли-2 знизу і 1 зверху. Після закінчення терміну ніяких ретейнерів не ставили. Вже 17 років пройшло-зубний ряд на місці, нікуди не з'їхали вирівняні зуби. (Всі 4 зуби мудрості на момент установки брекетів вже повністю виросли в мене, і вони і досі всі є- не видаляла їх)

  • yulya3012 22 квітня, 00:30 1

    @Xxaaa Мне две верхних 4ки удалили ,мои зубы очень злопамятные :sweat_smile::sweat_smile::sweat_smile:

  • danon 22 квітня, 14:25 4

    @Olya_lya за правилами ретейнери ставлять усім))), це книжовий ідеальний варіант.

  • Al4onok 21 квітня, 22:36 6

    Перед постановкой брекетов прочитайте про дисфункцию височнонижнечелюстного сустава (дисфункция ВНЧС). Во взрослом возрасте очень частое явление после и во время ношения брекетов, а если не дай Бог во время ношения брекетов возникнут симптомы дисфункция, то, поверьте, уже будет не до улыбки и эстетики. Сколиоз также возможен по причине прямой взаимосвязи челюсти и осанки и даже положения стоп. Головные боли связаны с тонусом и напряжением жевательных и височных мышц во время ношения брекетов. Мой вам совет, перед постановкой брекетов обратитесь к гнатологу, чтобы проверить все ли в порядке с ВНЧС (сейчас вообще любой продвинутый ортодонт перед установкой отправляет сначала к гнатологу).

  • OksanKa 22 квітня, 09:54

    Так, я, в 35 поставила, верх вже зняла, низ через декілька місяців. Одне з найкращих моїх рішень))

  • VitalinkaV 22 квітня, 18:58 1

    Только ось була у лікаря, так він розповів, що мамі своїй у 50+ ставив, і що у літніх цей процес набагато швидше проходить (саме час носіння)

  • samsanty 22 квітня, 19:08

    Ну не знаю.
    Після менопаузи я б взагалі не ризикувала зуби рухати, бо недостатня кількість естрогену впливає на "зсихання" десен , і часто в цей період починають втрачати зуби.

  • Ulija_sheva 22 квітня, 19:43 3

    @samsanty У мене більше проблем з зубами було у молодості. В тому числі і видалення. Тільки зараз зʼявилася можливість привести їх до ладу. Мені 48 і через місяць-два ставитиму брекети))) була на консультації у двох лікарів- до ясен взагалі немає претензій, кажуть, у молодих людей зараз набагато частіше проблеми з яснами

Для комментирования нужно войти или зарегистрироваться

Повернутися до Клубу