Шість годин в черзі - і прописалася...

Щоб прописатисяв Києво-Святошинському районі відсиділа в черзі більше шести годин. Це при тому, що в цю ж таки чергу чоловік записався після п»ятої ранку і вже був тридцятим. Виявляється, за пропискою в так званий Центр надання адміністративних послуг, що в Києво-Святошинській адміністрації починають приходити після опівночі. Хто перший з»явиться, починає формувати список. У мій день у такому списку було поза дев»яносто людей. А, як засвідчує практика, за день реально приймають трохи більше тридцяти. Люди страшенно сердиті, не пропускають без черги ні вагітних, ні старих, ні з дітьми. Хтось спробував попросити за мене, бо була з малим, аби дозволили зайти швидше. Ту людину ледве не з»їли. Коли дійшла моя черга, чоловікові, що перевіряв документи сказала: «Буду скаржитися! Не на вас конкретно, але на умови організації». Він посміхнувся: «Скаржіться. Думаєте, щось зміниться?» Здалося, що я така не перша. Але набрала Урядову гарячу лінію.

 

Чемно пояснила, що вже шосту годину в черзі, що це просто знущання над людьми, попросила роз»яснень. Залишила свої контактні дані і чекала офіційного повідомлення. Десь за два тижні отримала лист. Моє звернення перекинули в Києво-Святошинську РДА, а звідти відповіли, що «…штатна кількість адміністраторів Центру збільшено на дві одиниці, які на даний час є вакантними. На підставі конкурсу будуть визначені посадові особи, які будуть прийняті на роботу в Центр, що дасть можливість збільшити прийом громадян та зменшити черги в Центрі». Банальна відписка, Аби відчепилася. Люди сидять у своїх кабінетах і далі власного носа не хочуть бачити. Хіба обов"язково роздувати апарат? А якщо б запровадити електронну чергу, щоб людина могла записатися на конкретний день, конкретну годину і не сиділа з ночі під кабінетами чиновників? Через два тижні я забирала паспорт. Знову ті ж самі списки, правда, черга просувається швидше, впоралася за годину. Але й цього можна було уникнути, якби, говорячи мовою відписок, оті «посадові особи», які відповідають за організацію роботи Центру, були не просто «штатними одиницями», а й людьми.


Теги: прописка

15 коментарів

  • Vasilisa_3 25 травня 2015, 16:38

    с пропиской вас
    люди в своих кабинетах- это же не ЧП- они выполняют тот участок работы который им достался. Может вы хотите поучаствовать на указанные вакансии- соискать так сказать возможность? ;)
    *кажется ответ я знаю

  • kavalja 26 травня 2015, 14:24

    Я не хочу працювати в Центрі надання адмінпослуг, бо це не моя робота. Кожен повинен займатися своєю справою. Нічого не маю проти тих працівників, які сидять у своїх кабінетах і оформляють документи. Я коли подавала свої папери, дівчата, які їх приймали жодного разу не вийшли "на перекур" абощо протягом шести годин. Пинаймні, я не бачила. Я була серед останніх відвідувачів і до мене посміхалися, чемно говорили. АЛЕ. Є ж там "штатна одиниця", яка відповідальна за організацію роботи цього Центру. Ну це ж кам"яний вік займати чергу з ночі!!! А те, що вони відписуються, мовляв, вакансії є - повна нісетниця. Не від кількості чиновників залежить якість роботи. Нові дві "штатні одиниці" нічого не змінять - люди все одно приходитимуть з ночі, бо не продумана організація. А якщо приходити на 9-ту - буде запізно. Просто треба подивитися далі свого носа і продумати як цивілізовано організувати прийом людей. Мені здається, електронний запис значно покращив би ситуацію.

  • vikzeos 25 травня 2015, 16:59

    Ну и к чему это нововведение? Раньше пришёл в ЖЕК в среду или пятницу постоял в очереди и не нужно было в 6 утра занимать очередь. Через неделю пришёл и ребёнок прописан.

  • kavalja 26 травня 2015, 14:26

    Я коли оформляла документи, представниця нашого ЖЕКу пояснила, що до осені вони займалися пропискою, але потім у нашій державі почали боротися з корупцією в ЖЕКах і забрали від них таку функцію. Забрати - забрали, а організувати по-людськи не змогли.

  • Elena_ru 25 травня 2015, 17:03

    Сочувствую вам) в Оболонском районе это намного проще)

  • AlisAlla 25 травня 2015, 17:06

    я в Белогородке. прописалась год назад. два раза пришла к нашей местной паспортистке - дело нескольких минут, и никаких очередей. А Вы откуда?

  • kavalja 26 травня 2015, 14:26

    Софіївська Борщагівка

  • Maryhanchik 25 травня 2015, 17:23

    свободные вакансии раскинуты на сотрудников.

  • My_land 25 травня 2015, 17:24

    Стоп. Обьясните, жек уже не прописывает??? Ребенка прописать, куда итти?

  • kavalja 26 травня 2015, 14:28

    ЖЕК не прописує, все робить Центр надання адмінпослуг в Києво-Святошинській РДА.

  • Julia_86 25 травня 2015, 17:44

    Вітаю з пропискою!)) А хто зараз там керівник апарату? А то з фото не видно всього прізвища)

  • kavalja 26 травня 2015, 14:28

    С.С.Прунцев стоїть у моїй "відписці"

  • AnnaG 25 травня 2015, 20:03

    После трех попыток прописаться я пока забила... Очередь, толпа злая, душно, неорганизованно УЖАС

  • nafane4ka 25 травня 2015, 22:22

    Это от тупости нашего народа. Простите,никого не хочу обидеть!Но стоять в очереди за чем-либо это ещё савдеповская закалка! Вот скажите,какой нормальный человек будет записываться в час ночи на листик,бдить до утра,чтобы в момент открытия администрации добежать до терминала и получить опять же порядковый номер. БреД!
    на прошлой неделе ездила в администрацию соломенского района,чтобы вклеить в паспорт фото!отстояла в грёбаной очереди в терминал 1 час!благо по моему делу,дальше ещё минут 5 и подошла очередь моего номерка.
    где в европе народ страдает такой хренью??!
    а раньше как было просто!хочешь решить вопрос-идёшь в Жэк ,максимум пол часа и ты счастлив.

  • Zaija 26 травня 2015, 07:14

    Мы только со второго раза подали документы -и то приехали в 4 ночи, записались и спали в машине... Жесть условия просто ужасные для людей создали.

Для комментирования нужно войти или зарегистрироваться

Повернутися до Клубу