Вас вітає місто-курорт Трускавець!!!

Запрошую Вас на маленьку екскурсію цим чарівним містом, яке мене зачарувало з першого погляду! Тут вільно дихається,відчувється настрій людей, дуже затишна атмосфера,мальовничі краєвиди...Це треба побачити і відчути особисто, не можливо передати усю цю красу через монітор. І так починаємо)))

 

Трускавець – всесвітньо відомий бальнеологічний курорт, унікальний та один із найдавніших курортів Європи. Датою його заснування вважається 1827 рік. З другої половини ХІХ століття курорт інтенсивно розвивається, з кожним роком росте його популярність.

Це вже не діюче джерело,а пам`ятник архітектури

 

Це дорога до нижнього бювету,від центра міста

Закладений з ініціативи Раймунда Яроша, власника курорту Трускавець у 1920-1930-х рр., курортний парк є без перебільшення найбільшою туристичною перлиною курорту. Він займає солідну територію і не всі його закапелки є доступними для відпочивальників, проте дух захоплює і від доступного. Центральна алея парку веде від нижнього бювету мінеральних вод до верхнього, від «Нафтусі» до джерела «Юзя», якому приписують властивість омолоджувати шкіру людини. Лавочки, альтанки, скульптурні композиції, стежки, сходи, інформаційні покажчики – все сприяє цивілізованим прогулянкам. Саме в парку ви натрапите на дивне для вуха слово «теренкур» і довго намагатиметеся зрозуміти його значення. Атмосфера відпочинку та єднання з природою є тут доброю як в часи «пік», тобто при максимальній кількості відпочивальників, котрі поспішають на водопій чи вже повертаються додому, так і в тиші при мінімумі відвідувачів парку.

Так починається чудовий парк,у якому дуже приємно відпочивати)

Трускавець захоплює не лише своїми ландшафтами, але й напрочуд чистим повітрям, а унікальний пам'ятник садово-паркового мистецтва, курортний парк, який займає площу майже 50 га., вважається гордістю курорту, та його «легенями».

 

Пам`ятник Адаму Міцкевичу. Відкритий в 1900 році, автор І. Баронча.

Адам Міцкевич (пол. Адам Бернард Міцкевич, 24 грудня 1798 року, Заосьє (біл. Завоссе) або Новогрудок, Литовська губернія, Російська імперія - 26 листопада 1855 Константинополь, Османська імперія) - польський поет, політичний публіцист, діяч національно -визвольного руху, вважається одним з трьох найбільших польських поетів епохи Романтизму (поряд з Юліушем Словацьким і Зигмунтом Красінським). Справив великий вплив на становлення польської та білоруської літератури в в XIX в. У Білорусі вважається також білоруським поетом, в Литві - литовським.

 

Джерело краси Юзя, на основі цієї води виробляеться лікувальна косметика з одноіменною назвою.

 

Через парк можна дістатися від нижнього бювету до верхнього, біля якого розташованний торговий центр та купа маленьких магазинчиків

Верхній бювет, я полюбляю нижній)

 

Багато санаторіїв,готелів,віл і ще будують, як на мене забагато..і дуже часто дорого(

Меморіал, біля церкви св. Миколая

 

Дерев`янний ринок,там можна придбати багато чого,смаколики,одежа,сувеніри, тури різноманітні, лікувальну продукцію і т.і.

Краєвид з мого вікна

Міротель...на задному фоні дитячий майданчик,дуже гарний,але туди пускають тільки клієнтів готелю,нажаль...бо з дитячими майданчиками вТрускавці біда(

Дуже гарна архітектура

Центр міста!!!

 

Пам'ятник Степану Бандері відкрито 19 лютого 2010, автор — скульптор Іван Самотос

 

До цього ставлюся філософськи, це право людей, таких написів у Трускавці і у Львові дуже багато! 

 

Нижній бювет,мій)))Обожнюю Нафтусю! Мінеральна лікувальна вода «Нафтуся» утворюється завдяки атмосферним опадам а також талій воді від снігопадів, що проникають крізь верхні шари ґрунту з високим вмістом органічних речовин і на глибині 50 м утворюють водоносні горизонти. Тому запаси «Нафтусі» та інших мінеральних вод є невичерпні, оскільки дощ і сніг не можуть припинитися назавжди

Біологічно активні речовини «Нафтусі» належать до адаптогенів, здатні суттєво підвищувати імунний статус організму. Ненасичені жирні кислоти, присутні в «Нафтусі», забезпечують антиоксидантний, антисклеротичний ефект. «Нафтуся» сприяє ліквідації запальних процесів в органах та тканинах, стимулює виведення дрібних камінців, піску з нирок, жовчного міхура, сечо- та жовчовивідних шляхів, нормалізує обмін речовин, діяльність шлунково-кишкового тракту, підшлункової залози, захищає і відновлює печінкові клітини, а також виводить з організму радіонукліди та шлаки. Мінеральна вода також має сечогінну, жовчогінну, знеболюючу дію, знімає запальний процес в нирках, сечових і жовчних шляхах, печінці, кишечнику.

Особливість «Нафтусі» — її лікувальні властивості втрачаються при контакті з повітрям, тому пити її потрібно тільки біля бювету.

Як Ви гадаєте,що це за попезна будівля? От і не вгадали...це торговий центр)))

Греко-католицька церква яку видно з нашого балкону, яку так полюбляє мій Ромчик) Коли починається служба,малий біжить до балкону і слухає. Попросив сходити до церкви і познайомитися з отцем, каже коли виросте буде батюшкою, а якщо ж то буде греко-католицька церква то отцем,от так...

Це узвишшя дає можливість побачити Трускавець по максимуму – не повністю, але більшу його частину. Гошівська гора знаходиться одразу над залізничним вокзалом і добратися до неї не становить великих труднощів. Зате саме звідси можна зробити собі найкращу фотографію на фоні Трускавця, котрий розкинувся біля підніжжя цієї гори.

 

Вокзал

 

Ну тут як кажуть ноу комментс))))

 

Дівчатка продають різні смаколики)

 

Ну і на прикінці трошки чарівної музики,шкода тільки що я була під таким враженням,що чомусь не записала усю композицію, ну що ж поробиш((але автограф таки взяла). Цього музиканта звуть Нівіо,він буває у Трускавці на весні та восени, вражання...не має слів там треба бути присутнім)

Ось так тепер виглядає майстерня шоколаду у Трускавці)) Її відновили і зробили більшою!

Темы: Відпочинок і подорожі


Теги: отдых, фотообзор, трускавец, курорт, экскурсия

41 коментар

  • Mary_Popins 15 вересня 2014, 22:11

    нічого собі ''розказик''.... офігела..... классссс

  • EleNa_Romashkina 15 вересня 2014, 22:13

    дякую,звісно дуже хотілося написати більше,але малий же нічого не дає робити)))чим змогла так би мовити)))

  • Natasha_Matvey 15 вересня 2014, 22:31

    Приємно бачити тут огляд Трускавця!) Це сусіднє місто з моїм) маршруткою 15 хв. їхати.
    Гарне, досить спокійне місто (хоч і відпочиваючих в ньому достатньо))), приємно тут погуляти, туристи приїжджають сюди попити водичку, а я не можу, не смакує мені вона)))

  • 5 коментарів
  • Natasha_Matvey 15 вересня 2014, 23:33

    @EleNa_Romashkina Знаю, але поки немає необхідності то пила заради цікавості, мама пила курсами, поїлка вдома є, мабуть потрібно себе заставити і скористатись можливістю, яка в нас "під носом", тим більше з малим і так зараз будемо їздити до лора на обмазування горла сріблом. Дякую, Ви мене надихнули!))

  • EleNa_Romashkina 15 вересня 2014, 23:36

    @Natasha_Matvey На здоров'я,але спочатку б до лікаря,і я б Вам порадила почати знайомство з холодної,вона має на таких виразний смак,як тепла.Ну і якщо не йде,то звісно не вилучати себе користі з того не буде.

  • Natasha_Matvey 15 вересня 2014, 23:42

    @EleNa_Romashkina Смак теплої пам"ятаю ще з шкільних років, як вперше приїхали з екскурсією в бювет))

  • окса 15 вересня 2014, 22:44

    Эх, мы планировали будущей зимой туда отправится компанией большой, но...(((

  • 2 коментаря
  • EleNa_Romashkina 15 вересня 2014, 23:28

    @Dolce_Vita Прям)))я наоборот думаю ехать необходимо всем, только тогда понимаешь людей по максимуму,я пока во Львов не попала многого не понимала вообще,сейчас идет жесткая переоценка ценностей,перелом меня ,но это-не по теме уже)))

  • Galyusya 16 вересня 2014, 11:02

    @EleNa_Romashkina Не дай Господь, там таких гостей((( она всё-равно, ничего не поймёт))). Лена, красивые фото, красивый рассказ. Люблю Трускавец, впрочем, как и всё Прикарпатье и Закарпатье. Отличная природа, свежий воздух, красивый и чистые места, полезная водичка, памятки архитектуры, чистота и порядок, вкусная еда, отличный сервис и добрые, хорошие люди. К таким лозунгам отношусь, совсем не по-философски, а, как к истине, это правда, и из песни слов не выкинешь!
    Спасибо за обзор!

  • EleNa_Romashkina 16 вересня 2014, 15:12

    @Galyusya всегда пожалуйста,рада что обзор понравился)

  • EleNa_Romashkina 15 вересня 2014, 22:48

    Ой,едьте,ну и конечно кушайте ))

  • Anna_13 15 вересня 2014, 23:11

    детство......около 6 лет вкус нафтуси был мне таким противным...беееее..и была зима...все в снегу..бррр, но весело))
    в 8лет там был огромный парк и , с набор лего у детей по соседству...которое мне было доступно. и прогулки, прогулки, прогулки.. осень..парк, саксофонист возле Юзи...листья под ногами..красками горящая природа... горы)) за санаторием, через дырку в заборе..
    а в 15 это уже была ностальгия за прошлыми поездками..хоть и парк был огромный, и осень красками играла.. и те же горы за санаторием покорялись снова..
    хочу опять,. Аксенька бы на беговеле по рассекала по парку, и я за ней бегом))) ех.. денег бы))

  • EleNa_Romashkina 15 вересня 2014, 23:14

    Можно и не бегом,без проблем можно взять велосипед около 20-30 грн час,если не ошибаюсь,а может и два

  • Anna_13 15 вересня 2014, 23:26

    @EleNa_Romashkina прокат велов есть - уже хорошо)
    а с площадками детскими - совсем беда?

  • EleNa_Romashkina 16 вересня 2014, 09:48

    @Anna_13 Совсем,их мало и в очень плохом состоянии,самая крутая возле центра Козявкина,но мы от этого не страдаем,гуляем в парке,катаемся на пони,иногда машинки,батут

  • yalou 15 вересня 2014, 23:14

    О, Трускавец! Знакомые все места ))
    Насчёт нижнего бювета - 100 %! Особенно, так приятно после "водопоя" по парку прогуляться...

  • Dolce_Vita 15 вересня 2014, 23:19

    Спасибо за фото. Трускавец люблю нежно...

  • EleNa_Romashkina 15 вересня 2014, 23:30

    На здоровье,и обожаю...никогда не думала что захочется переехать из Киева,ну разве что в Одессу,а теперь рыжую возвращаясь в Киев,и там моя оболочка только,сама я тут,всегда!

  • EleNa_Romashkina 15 вересня 2014, 23:31

    Т9 страшная вещь)))рыжую-рыдаю)))

  • ksu_sha 15 вересня 2014, 23:40

    Спасибо за фото и воспоминания, тоже понравился город) моя мама отдыхала там много раз, и этим летом сделала нам экскурсию)) а возле отеля с серебристыми шарами сделали мини-отделение Шоколадницы, удобно
    но людей в этом году совсем немного было...

  • 1 коментар
  • ksu_sha 15 вересня 2014, 23:46

    @EleNa_Romashkina ну вот( мы были в конце июля

  • EleNa_Romashkina 18 вересня 2014, 15:09

    @ksu_sha посмотрела,к-сожалению не указано,что там будет,но заказчик "Львовские сувениры"если не ошибаюсь...так что наверное что-то интересное будет,а может просто больше сделают чем была и плюс сувениры)

  • EleNa_Romashkina 28 лютого 2015, 17:59

    @ksu_sha Отчитываюсь)Майстерню шоколаду снова открыли!Теперь она двухэтажная,намного больше.Просто класс! Конфетки от 5 грн,цены на шоколад самые разнообразные. Горячий шоколад маленький стаканчик 2 грн. Футболочки от 79 грн,очень себе хочу "Солоденька зі Львова"))) Выдают карточки майстерни,но для этого надо ответить на 5 вопросов)Фото добавила,самое последнее.

  • iryna_b 16 вересня 2014, 17:59

    очень интересно

  • R9bina 28 лютого 2015, 18:17

    И я побывала в Трускавце в прошлом году в первый раз:) Понравилось. Правда как курорт кое-что требует доработки, но в принципе для бюджетного отдыха очень даже ничего. Запомнились белочки в парке, которые настолько обласканы туристами, что есть будут далеко не все:)))

  • EleNa_Romashkina 28 лютого 2015, 18:24

    может и требует.Но они и делают потихоньку. Вот сделали наконец то дорогу от вокзала. Кладут брусчатку потихоньку. Сейчас тяжело,на сколько знаю два санатория закрыли.Третий на половину(((За остальное не в курсе пока.

  • МАРИНА А 7 квітня 2015, 18:04

    Добрый день! Вопрос к автору и другим жителям Трускавца. Планируем летом поездку с 2х летним ребенком во Львов и область. Львов - на один день вспомнить молодость, потом пару дней к родственникам в Рава Руське (или где то рядом). И дней десять хотим оздоровить малыша. В Трускавце никогда не были. Есть ли у Вас лес, речка? Где лучше остановиться? Больше интересует однокомнатная квартира или частный сектор с удобствами рядом с лесом или пляжем. Санатории не люблю. Тем более есть необходимость готовить ребенку самостоятельно.
    Буду очень благодарна за отзывы!

  • EleNa_Romashkina 14 квітня 2015, 19:10

    На сколько я знаю,пляжа там нет,есть на территории ресторана платный,а так за пределами.Там чудесный парк,есть где гулять,есть,машинки,батуты,велосипеды на прокат,лошади и пони.Не очень далеко есть зоопарк,говорят неплохой,я туда еще не доехала.В Трускавце в ресторане Гражда также есть мини зоопарк.Если необходимо жилье обращайтесь,подскажу к кому обращаться.

  • Dmitrieva_ 26 червня 2015, 21:37

    @EleNa_Romashkina Доброго времени суток!Тоже планирую поехать с маленьким ребенком1,5 года.Подскажите где лучше остановиться?Заранее благодарна!

  • EleNa_Romashkina 8 липня 2015, 00:27

    @Dmitrieva_ Доброго,извините не видела Ваш коммент ранее.Смотря с какой целью Вы едите) Моя подруга принципиально не хочет квартиру, а ездит в Кристалл,а мне та сторона не нравится.я люблю нижний бювет,рынок рядом,в нижней части больше развлечений для деток, опять таки майстерня шоколаду и т.д.Дам Вам в личку телефон человека который занимается жильем.

  • Vetochka75 26 червня 2015, 22:02

    Спасибо за фото. Прекрасный город!!!! А фото парка санатория Карпаты нету? Какая же там красотища)

  • EleNa_Romashkina 8 липня 2015, 00:32

    На здоровье))Есть немного,но не тут,с телефона увы пока не вставлю.Но парк как по мне ни чем не уступает.Животных тех,мне искренне жаль(Гражда весьма грязный ресторан,и не сказала бы что там супер вкусно. Я в Карпаты ходила только в перерывах между процедурами сына, чтоб не скучно было.Но колорит там ощущается)

  • Sokolova 18 березня 2021, 22:53

    Меня зовут Наталья, я проживаю в Трускавце и занимаюсь всеми санаториями и отелями в городе. Подскажу любую информацию. Встречаю, поселяю, консультирую) Предлагаю цены ниже, чем в санатории. В Риксос-Прикарпатье - 10% БЕЗ ПРЕДОПЛАТЫ. Все оплачивается на кассе на рецепции.

Для комментирования нужно войти или зарегистрироваться

Повернутися до Клубу